Klíč k určování ryzců
Administrátoři: Karel Tejkal
Hodnoty znaků
Barva mléka
Bílé a neměnné
Nažloutlé nebo bílé, později žloutnoucí
Bílé, postupně lilákové nebo fialové
Bílé, později červené nebo růžové
Bílé, později šedé nebo nazelenalé
Oranžové nebo vínové
Vodnaté nebo kalné
Chuť mléka
Mírné nebo nahořklé
Mirně až středně palčivé
Ostře palčivé
Barva klobouku
Bílá, případně bílá s rezavými skvrnami
Bělavá, našedlá nebo nafialovělá
Bělavá, nažloutlá
Bělavá, narůžovělá
Krémová, světle hnědožlutá, hnědožlutá
Žlutá, chromově žlutá
Oranžová, červenooranžová
Růžová, lososově růžová
Vínová, šedovínová
Červená, červenohnědá, rezavě hnědá
Šedá, šedohnědá
Hnědá
Černohnědá až černá
Zelená, šedozelená, olivově zelená
Fialová
Okraj klobouku
Chlupatý
Hladký
Vzor klobouku
Nepásovaný
Pásovaný
Tečkovaný
Prostředí
Jehličnatý les
Listnatý les
Arktické nebo vysokohorské prostředí
Močály a rašeliniště
Smrk
Borovice
Jedle
Modřín
Bříza
Dub
Buk
Habr
Olše
Vrba
Topol (osika)
Líska