Klíč k určování ryzců
Administrátoři: Karel Tejkal
Hodnoty znaků
Barva mléka
Bílé a neměnné
Nažloutlé nebo bílé, později žloutnoucí
Bílé, postupně lilákové nebo fialové
Bílé, později červené nebo růžové
Bílé, později šedé nebo nazelenalé
Oranžové nebo vínové
Vodnaté nebo kalné
Chuť mléka
Mírné nebo nahořklé
Mirně až středně palčivé
Ostře palčivé
Barva klobouku
Bílá, případně bílá s rezavými skvrnami
Bělavá, našedlá nebo nafialovělá
Bělavá, nažloutlá
Bělavá, narůžovělá
Krémová, světle hnědožlutá, hnědožlutá
Žlutá, chromově žlutá
Oranžová, červenooranžová
Vínová, šedovínová
Červená, červenohnědá, rezavě hnědá
Hnědá
Černohnědá až černáOkraj klobouku
Chlupatý
Hladký
Třeň
Hladký
Ďubkatý
